• Milión detí sa modlí ruženec za pokoj

        • 16. 10. 2017
        • Aj tento rok Vás pozývame dňa 18. októbra 2017 o 9.00 hod. do ZŠ Apoštola Pavla – do kaplnky sv. Jána Bosca  k spoločnej modlitbe ruženca za pokoj v našich srdciach, rodinách, mestách, v našej krajine, vo svete.

          Medzinárodná iniciatíva Milión detí sa modlí ruženec vznikla v roku 2005 vo Venezuele. Jej cieľom je povzbudiť deti k tomu, aby svojimi vlastnými prostriedkami - predovšetkým modlitbou - bojovali za pokoj ľudského srdca a mier vo svojich mestách a krajinách. Organizuje ju Pápežská nadácia Aid to the Church in Need | ACN Slovensko a celosvetovo sa stretla s veľkým ohlasom.

          V roku 2017, pri príležitosti 100. výročia zjavení Kráľovnej posvätného ruženca vo Fatime, nemôžeme urobiť pre naše úsilie o mier vo svete nič lepšie, než zobrať vážne posolstvo z nebies.

          13. júla 1917 Božia Matka žiadala deti, aby sa naďalej modlili ruženec, „aby nastal mier na celom svete a aby sa skončila vojna“. S dôverou fatimských detí  aj my siahnime po ruženci, ktorý je mocnou zbraňou v duchovnom boji a staňme sa pre naše deti živým príkladom.

          Buďme hlasom Božej Matky v tomto nepokojnom svete a pomáhajme našim deťom, aby od útleho detstva zakúšali, že iba cez modlitbu ruženca, to znamená, keď sa budú držať ruky Panny Márie, sa dá na tejto zemi vybudovať spoločnosť, kde bude možné harmonické spolužitie a spravodlivosť.

          plagat