• Učenie v maskách

        • 16. 2. 2018
        • Do galérie Učenie v maskách boli pridané fotografie.

          V pondelok 5.2.2018 sme na našej škole vyhlásili súťaž „O najoriginálnejšiu kolektívnu masku“. Žiaci v jednotlivých triedach mali za úlohu premyslieť si, čo chcú byť a zaobstarať si do stredy kostýmy. Žiaci popustili uzdu fantázii a tak sme sa v stredu počas vyučovania ocitli v cirkuse, v Noemovej arche, v jasliach, v škôlke, na ihrisku medzi športovcami .... a dokonca aj v podmorskom svete. Učenie v maskách bolo zábavné a porota mala veľmi ťažkú úlohu vybrať tú NAJ triedu. Ešte v ten deň boli vyhlásené výsledky:

          1.miesto:   4. trieda – Podmorský svet ( vyhrali tortu J )

          2. miesto:  2. trieda – zvieratká z Noemovej archy

          3. miesto:  3. trieda – bábätka a 9. trieda – materská škôlka

          Víťazom gratulujeme a všetkým zúčastneným ďakujeme za originalitu a spontánnosť J .    

           

        • Karneval

        • 16. 2. 2018
        • Poobede 8.2. 2018 ( štvrtok ) sa v jedálni našej školy uskutočnil karneval pre žiakov 1. až 5. ročníka. Na karnevale plnom súťaží, piesní a zábavy sa zúčastnili princezné, víly, hrdinovia, policajti, čarodejnice, zvieratká a mnohé rozprávkové bytosti. Všetci sme sa skvelo zabavili a už teraz sa tešíme na budúci rok J .

        • TEHLIČKA: Pomôžeme im uhasiť smäd nielen po vzdelaní.

        • 16. 2. 2018
        •  

           

          Občianske združenie SAVIO spúšťa 13. ročník pôstnej verejnej zbierky Tehlička, do ktorej sa aj tento rok zapája aj naša škola. Jej cieľom je podporiť viac ako 5000 ľudí na severe Kene v Korr, ktorí trpia najmä dlhotrvajúcim suchom. V škole si môžete za každých 0,50 € kúpiť symbolickú tehličku a tým podporiť  tento projekt.. Za vyzbierané finančné prostriedky SAVIO pomôže miestnym získať lepší prístup k pitnej vode a energiám, zvýšiť povedomie o dôležitosti vzdelania pre všetkých, ako aj konkrétne prispeje k neformálnemu i formálnemu vzdelávaniu detí a mládeže. Partnerom zbierky sú Saleziáni don Bosca, ktorí v krajine pôsobia 47 rokov. Zbierka potrvá počas celého pôstu a vyvrcholí na Veľkonočnú nedeľu 1.apríla 2018.       Štedrých darcov nech svojím požehnaním odmení Pán.

           

          Viac o projekte a ďalších možnostiach podpory sa dozviete na www.tehlicka.sk

        • Šaliansky Maťko - Krajské kolo

        • 16. 2. 2018
        • Nový úspech našej školy:

          : 1. miesto Paulína Rúfusová 5. ročník

          Súťaž: Šaliansky Maťko
          Kolo: Krajské kolo

          Srdečne blahoželáme našej žiačke V. ročníka Paulínke Rúfusovej za krásne 1. miesto v krajskom kole prednesu slovenskej povesti Šaliansky Maťko, ktoré sa uskutočnilo 15. 2. 2018 v Žiline. Paulínka bude našu školu reprezentovať v celoslovenskom kole v Šali.
          Blahoželáme a prajeme úspešné umiestnenie aj vo vrcholnom kole súťaže.
           

        • Odpust

        • 7. 2. 2018
        • Dňa  31. januára 2018 sme slávili sviatok svätého Jána Bosca, patróna našej školskej kaplnky.

          Po prvých dvoch vyučovacích hodinách sme v kaplnke prežívali spoločenstvo s Pánom aj navzájom, pri odpustovej svätej omši. Slávnostným celebrantom bol kňaz Andrej Dulák, z farnosti Dovalovo, ktorý učil v našej škole náboženstvo od septembra 1997 do januára 1998. V príhovore nás povzbudil k pozornosti na Božie výzvy a ochotu vnímať ich aj napriek ťažkostiam a starostiam, podľa vzoru Jána Bosca. Spolu s ním koncelebroval náš pán kaplán Michal Holík.

          Ďakujeme Vám, všetkým, ktorí ste túto slávnosť osobne alebo duchovne prežili spolu s nami a zahŕňame Vás do svojich modlitieb.

          Odvahu, odpočívať budeme v nebi. Kúsok neba nahradí všetko... (Ján Bosco)

          Fotografie z odpustovej slávnosti nájdete vo fotoalbume.