• Poďakovanie

        • 20. 12. 2019
        • Vážení rodičia, milí žiaci, ďakujeme Vám za účasť na tvorivých dielňach a adventnom jarmoku. Vďaka Vašej podpore sme vyzbierali na tvorivých dielňach 170 eur a počas adventného jarmoku 825 eur. Vyzbierané peniaze budú použité na misie na našej škole, ktoré sa uskutočnia v marci 2020. Všetkým za milodary vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať. Zároveň Vám želáme požehnané Vianočné sviatky.

        • Titus Zeman – patrón za duchovné povolania, je s nami !

        • 19. 12. 2019
        • Piatok 13.december 2019 bol pre našu školu výnimočný a jedinečný. Od tohto dňa sa v našej školskej kaplnke sv. Jána Bosca natrvalo nachádza relikvia blahoslaveného Titusa Zemana.  Priniesol nám ju salezián don Jozef Luscoň. Ráno o 8.30 hod slúžil svätú omšu ku cti blahoslaveného Titusa Zemana spolu s p.kaplánom Romanom Sanigom a Milanom Luptákom.  V príhovore priblížil základné životopisné črty a dôležité udalosti zo života tohto blahoslaveného a jeho odkaz zrelým ale hlavne mladým  kresťanom súčasnosti: 

          1. robiť dobro sa dá hocikde a hocikedy    
          2. zisti povolanie, t.j. Boží hlas v sebe,  cestu, na ktorú ťa pozýva Pán, chráň si ho a vykroč na ňu.

          Po homílii don Luscoň odovzdal pani riaditeľke relikviu bl. Titusa Zemana (kostička z jeho prstov) spolu s pozdravom otca provinciála. Súčasťou daru relikvie bol aj dokument z Ríma o pravosti relikvie a tiež usmernenia k jej uctievaniu a námety na modlitbu. Po svätej omši nasledovala zaujímavá, tvorivá a duchovne hlboká katechéza o zmysle Adventu. 

          Veľké Pán Boh zaplať patrí našim kňazom za spoločenstvo pri oltári, zvlášť pánu kaplánovi Romanovi Sanigovi za zaobstaranie plastiky bl. Titusa Zemana  a vybavenie náležitostí, ktoré predchádzali prineseniu relikvie a tiež p. dekanovi  za relikviár, ktorý škole venoval darom.                                                    

          Veríme, že prítomnosť relikvie bl. Titusa Zemana v našej škole, bude povzbudením k modlitbe a nasledovaniu jeho čností,  aby sme na jeho príhovor dokázali spoznávať svoje povolanie a verne ho žiť a tak plniť Božiu vôľu.   

        • Celý kraj sťa striebro svieti. Príď, Mikuláš, prosia deti... Ponáhľaj sa medzi nás...

        • 11. 12. 2019
        • Každý rok je v našej škole tradíciou na sviatok svätého Mikuláša, že sa deviataci podieľajú na vytvorení radostnej mikulášskej atmosféry. Tak tomu bolo aj tento rok.     V priestoroch našej školy sme mohli stretnúť nádherný sprievod anjelov, ktorí sprevádzali Mikuláša. Prechádzali po triedach v ročníkoch 1.-9., vstupovali do tried  s hlaholom zvončekov. Prinášali radosť, odmenili žiakov sladkou odmenou. V triedach už nedočkavo čakali naši žiaci (najmä prváci a druháci 😊), ktorí sa zapojili do rozhovoru s Mikulášom, vypočuli si básničky anjelov a tí smelí zaspievali a zarecitovali.

          Mikuláš s anjelmi však nezabudli ani na naše tety kuchárky, pani učiteľky a pána školníka. Počas veľkej prestávky   čakalo prekvapenie učiteľov v zborovni. Ako prišli do zborovne, už ich tam čakal tento mikulášsko-anjelský sprievod, aby slovom, piesňami a sladkosťou spríjemnili svojim učiteľom pracovný deň. Nech vládne v srdciach dobrota a láska. Kto poslúchal mamku, ocka, na každého darček počká, ubezpečovali deti anjeli i Mikuláš.

          Celý fotoalbum si môžete pozrieť na našej stránke. Vaši deviataci 😊

        • Titus Zeman v našej škole

        • 11. 12. 2019
        • Srdcom našej základnej školy je kaplnka sv. Jána Bosca, kde sa staráme o duchovný rast žiakov, pedagógov aj ostatných zamestnancov školy počas stretnutí pri svätých omšiach, pobožnostiach, adorácii, pri modlitbe. Od piatku 13. 12. 2019 bude súčasťou našej kaplnky aj relikvia blahoslaveného  Titusa Zemana, mučeníka za duchovné povolania. Relikviu v tento deň prinesie a slávnostne odovzdá salezián don Jozef Luscoň  pri svätej omši o 8.30 hod. Po nej bude tento výnimočný deň pokračovať besedou o živote, poslaní a odkaze Titusa Zemana pre mladých dnešnej doby.

          Z tohto dôvodu v uvedený deň vyučovanie podľa rozvrhu nebude. Žiaci budú celý piatok s triednou pani učiteľkou. ŠKD a obedy budú ako zvyčajne. Žiaci  1.- 5. ročníka končia vyučovanie o 11.30 hod., žiaci 6. - 9. roč. o 12.30 hod.     

        • Adventný jarmok

        • 6. 12. 2019
        • Pozývame vás na Adventný jarmok, ktorý už tradične organizuje naša škola v predvianočnom období. Jarmok bude v tretiu adventnú nedeľu 15.12.2019 v čase od 7.30 do 12.30 hod. Pri obidvoch vchodoch do farského kostola budú žiaci ponúkať svoje výrobky a tiež vianočné pečivo a vianočné oblátky. Príďte podporiť nás a misie na našej škole. 

        • Nepoškvrnené počatie Panny Márie

        • 6. 12. 2019
        • V pondelok 9. 12. 2019 začneme vyučovanie  sv. omšou vo farskom kostole, ktorá sa uskutoční o 8.00 hod. pri príležitosti sviatku Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Zraz je pred kostolom o 7.45. hod. ŠKD bude v prevádzke, hromadný odchod družinárov zo školy je o 7.25 hod. Po sv. omši pokračuje vyučovanie od tretej hodiny podľa rozvrhu.