• Organizácia vyučovania od 3. mája 2021
        • Organizácia vyučovania od 3. mája 2021

        • 30. 4. 2021
        • Od pondelka 3. mája 2021 pokračujeme v prezenčnej forme vyučovania žiakov 1. – 9. ročníka podľa upraveného adaptačného RH.

          Predlžuje sa aj prevádzka ŠKD na pôvodný čas otvorenia: od 6.00 – 16.00.

          Žiaci ani rodičia sa od 3.5.2021 nepreukazujú negatívnym testom. Pre viac info klikni minedu.sk. V  pondelok ráno podá zákonný zástupca  Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (8). Po podaní tohto vyhlásenia ďalšie podávate iba pri prerušení šk. dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov).   

          Testovanie sa mení na intervenčné (cielené). V prípade potvrdenia pozitívneho prípadu žiaka alebo zamestnanca školy sa  prechádza na školský semafor. Žiak má počas vyučovania prekryté horné dýchacie cesty rúškom a ráno prejde zdravotným filtrom.

          V prípade akýchkoľvek zmien Vás budeme informovať.

      • Deň ZEMe
        • Deň ZEMe

        • 27. 4. 2021
        • Svetovým dňom ZEMe je už od roku 1970  každoročne 22. apríl. História tohto dňa súvisí s podporou vzniku environmentálnych hnutí. V súčasnej dobe  oslavuje Deň ZEMe viac ako miliarda ľudí v 175 krajinách sveta a týka sa ľudí  bez ohľadu na ich pôvod, vieru alebo národnosť. Zem je jedinečná planéta - ako jediná má vhodné podmienky na existenciu organizmov, vrátane človeka. Stav našej Zeme, ako domova nás všetkých, nie je ľahostajný ani nám. Preto sme si pri príležitosti Dňa ZEMe pripravili aktivity , ktorými sme chceli upriamiť pozornosť  na  ekologické problémy, týkajúce sa  nás všetkých. Žiaci napísali našej ZEMi list, venovali sa problematike triedenia odpadu, v skupinách spracovávali a prezentovali projekty, enviro-plagáty, vyrábali stavby z odpadového materiálu. Žiaci v ŠKD si počas celého apríla čítajú z knihy „CHRÁNIME NAŠU PLANÉTU – Chránime našu budúcnosť “ a rozprávajú sa o tom, ako chrániť našu Zem, náš spoločný domov, ako neznečisťovať životné prostredie, správne separovať odpad, šetriť vodou a elektrickou energiou, recyklovať, využívať šetrne zdroje. Na hodine náboženstva si žiaci pozreli animovaný film "List pápeža Františka deťom", vytvorený z jeho myšlienok v encyklike "Laudato Si - o starostlivosti o náš spoločný domov". Žiaci tiež aktívne prispeli k tvorbe, zveľaďovaniu a ochrane životného prostredia a spoločnými silami si vyčistili školský areál.

      • Mier pre Etiópiu – pieRko pre Tigraj
        • Mier pre Etiópiu – pieRko pre Tigraj

        • 27. 4. 2021
        • Mnohí z nás sme sa tento týždeň po dlhom čase stretli opäť v škole. V etiópskom  regióne Tigraj však deti do školy tak skoro nepôjdu. Dôvodom nie je len pandémia, ale najmä vojna, ktorá na severe Etiópie vypukla ešte 4. novembra 2020. 

          Vojna neprináša nikomu nič dobré. Žiaci našej školy spolu s inými deťmi z celého Slovenska vyjadrili svoj nesúhlas s vojnou a podporili myšlienky pokoja a mieru pre našich kamarátov a ľudí v Tigraji. Deti vystrihli pieRko, do ktorého vpísali alebo nakreslili prosbu za mier v Tigraji, za ukončenie strachu a beznádeje, povzbudenie pre deti a rodiny, ktoré trpia vojnou najviac. Pierka sme poslali eRku – Hnutiu kresťanských spoločenstiev detí. Spoločne symbolicky vyskladáme silné krídla, ktorých posolstvo budeme cez eRko tlmočiť aj predstaviteľom našej krajiny, pani prezidentke a Ministerstvu zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

      • Organizácia vyučovania od 26. apríla 2021
        • Organizácia vyučovania od 26. apríla 2021

        • 22. 4. 2021
        • Na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR č.2021/12811:1-A1810 sa od 26.4.2021 obnovuje vyučovanie vo všetkých ročníkoch v súlade s COVID AUTOMAT-om platným pre jednotlivé okresy. Keďže okres LM sa nachádza v II. stupni varovania (okresný stupeň 5 - červená farba), od 26.4.2021 sa budú všetky ročníky vzdelávať prezenčne v škole.

          Budúci týždeň - od 26.-30.4.2021 – bude prebiehať výučba podľa adaptačného RH s upraveným počtom hodín (TA – triedna aktivita, Aa – Adaptačná aktivita, K - Komparo).

          Podmienky nástupu žiakov 5.-9. roč. do školy v pondelok 26.4.2021 :

          1. test jedného zákonného zástupcu

          2. test žiaka

          3.odovzdanie čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti cez Edupage (aSc Návody).

          Na testovanie môžete využiť ľubovoľné odberové miesto. Test platí 7 dní. Zákonný zástupca vyplní cez Edupage čestné vyhlásenie v nedeľu alebo najneskôr v pondelok ráno.  Ak k tomu dobrovoľne priložíte kópiu testov (stačí fotka mobilom), nemusíte papierovo nič riešiť. Ak prílohu nepriložíte k vyhláseniu, stačí, keď obe potvrdenia poskytne žiak k nahliadnutiu pri rannom filtri pri nástupe do školy (stačí aj SMS). Žiak má počas pobytu vo vnútorných priestoroch školy prekryté dýchacie cesty rúškom.  

          Všetci stravníci boli na obedy hromadne prihlásení vedúcou školskej jedálne. Ak žiak do školy nenastúpi, alebo nemá záujem o obed v ŠVJ, odhlási sa individuálne.

          V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola eviduje neprítomnosť žiaka a ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka. Vzdelávanie žiaka bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa - úlohy cez Edupage. 

          O ostatných podrobnostiach budete informovaní prostredníctvom svojich triednych učiteľov na zajtrajších online hodinách a cez správy Edupage.

      • Biblická olympiáda
        • Biblická olympiáda

        • 20. 4. 2021
        • Po vynechanej minuloročnej súťaži sa dňa 10. marca 2021 realizovalo online dekanátne (okresné) kolo Biblickej olympiády. Predchádzali mu triedne a školské kolá – tiež uskutočnené online. Obsahom čítania a štúdia Svätého písma bola časť knihy Exodus, kniha proroka Jonáša a Jánovo evanjelium.

          Trojčlenné družstvo dievčat 7.ročníka Beáta Kultanová, Sabína Sofia Szuperáková a Karolína Kӧgelová zvíťazilo v dekanátnom kole a dňa 20.apríla 2021 nás reprezentovali v diecéznom (krajskom) online kole súťaže.
          Sme vďační dievčatám za odvahu, čas, vedomosti, spoluprácu, námahu a obetavosť pri príprave. Ste pre nás všetkých povzbudením.

          Ďakujeme aj pánu kaplánovi Jozefovi Marhefkovi za jeho čas, motiváciu, konzultácie, povzbudenie a dôveru.

          Prajeme im Božie požehnanie, dary Ducha Svätého a radosť z toho, že Pán je s nami a prihovára sa nám stále, i v tejto náročnej dobe.

           

      • Skvelko - sada pomôcok na nový školský rok
        • Skvelko - sada pomôcok na nový školský rok

        • 16. 4. 2021
        • Vážení rodičia!

          vzhľadom na danú situáciu sme pre Vás pripravili možnosť objednania pomôcok pre školský rok 2021/2022  cez internet. Kúpiť pomôcky touto cestou nie je povinné. Zoznam pomôcok bude zverejnený v lete, pomôcky si môžete kúpiť aj potom v hociktorom papiernictve. Je to na Vašom rozhodnutí. 

          Ako nakúpiť školské pomôcky z pohodlia domova?

          1. Kliknite na odkaz: www.daffer.sk/17314, zobrazí sa Vám na internete naša škola a všetky zoznamy.

          2. Zo zoznamu si jednoducho vyberiete odporúčanú sadu pre daný ročník, ktorý bude Vaše dieťa od septembra navštevovať. (Pri vytváraní zoznamov sme s firmou Daffer spolupracovali, je tam iba to, čo budete reálne budúci rok potrebovať.)

          3. V odporúčanej sade môžete robiť zmeny, a to pridať pomôcky alebo odobrať, ak Vám zvýšili z minulého roka. Niektoré položky si nemusíte objednávať vôbec, ak si ich chcete zabezpečiť inde.

          4. Pomôcky si môžete dať poslať domov alebo do školy. Pri objednávke do 20.7.2021 môžete mať dopravu zadarmo, ak si dáte balíček poslať do školy. Balíček bude dodaný do školy posledný augustový týždeň a v septembri si ho preberiete od triedneho učiteľa.

      • Nástup žiakov 8. a 9. ročníka
        • Nástup žiakov 8. a 9. ročníka

        • 15. 4. 2021
        • Podmienky nástupu žiakov 8.-9. roč.:

          1. test jedného zákonného zástupcu

          2. test žiaka

          3.odovzdanie čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti cez Edupage (aSc Návody)

          Na testovanie môžete využiť ľubovoľné odberové miesto. Zákonný zástupca vyplní cez Edupage čestné vyhlásenie v nedeľu alebo najneskôr v pondelok ráno.  Ak k tomu dobrovoľne priložíte kópiu testu (stačí fotka mobilom), nemusíte papierovo nič riešiť. Ak prílohu nepriložíte k vyhláseniu, stačí, keď obe potvrdenia poskytne žiak k nahliadnutiu pri rannom filtri pri nástupe do školy (stačí aj SMS). Žiak má počas pobytu vo vnútorných priestoroch školy prekryté dýchacie cesty rúškom.  

          Všetci stravníci z 8. a 9. ročníka boli na obedy hromadne prihlásení vedúcou školskej jedálne. Ak žiak do školy nenastúpi, alebo nemá záujem o obed v ŠVJ, odhlási sa individuálne.

          V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, škola eviduje neprítomnosť žiaka a ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka. Vzdelávanie žiaka bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa - úlohy cez Edupage. 

          Chceme ubezpečiť všetkých žiakov i rodičov, že návrat žiakov k prezenčnej forme výučby je pripravený a zabezpečený s dôrazom na dostatočný priestor a podmienky na adaptáciu žiakov. Vyučovací proces  bude prvé 2 týždne po nástupe prebiehať podľa adaptačného rozvrhu s upraveným počtom hodín (TA – triedna aktivita a Aa – Adaptačná aktivita).

          Je v najlepšom záujme žiaka, aby sa na prezenčnej forme výučby zúčastňoval v čo najväčšom rozsahu. O všetkom ostatnom budete informovaní prostredníctvom svojich triednych učiteľov na zajtrajších online hodinách a cez správy Edupage.

      • Organizácia vyučovania  od 19. apríla 2021
        • Organizácia vyučovania od 19. apríla 2021

        • 15. 4. 2021
        • Na základe rozhodnutia ministra 2021/12811:1-A1810 sa obnovuje prezenčné vyučovanie:

          - od 19.apríla pre žiakov 8. a 9. ročníka ZŠ;

          - od 26.apríla pre všetkých žiakov ZŠ v súlade s podmienkami reg. COVID AUTOMAT-u.

          Viac info o Návrate do škôl nájdete na minedu.sk.

          V škole bude v týždni od 19.-23.4.2021 prebiehať kombinovaná výučba podľa platného RH:

          1.-4.ročník  - prezenčne v škole ako doteraz.

          Jediná zmena je vo fungovaní ŠKD, ktorého prevádzka sa začína skôr - od 6.30 – 15.00.

          5.-7. ročník - dištančne ako doteraz (Ms Teams, Edupage).

          8.-9. ročník - prezenčne v škole (4.-5. vyuč. hodín denne).

      • Organizácia vyučovania do 16.4.2021
        • Organizácia vyučovania do 16.4.2021

        • 6. 4. 2021
        • Na základe rozhodnutia ministerstva školstva 2021/10079:4-A1810 pokračujeme vo vzdelávaní do piatku 16.4.2021 tak ako doteraz - žiaci 1. stupňa prezenčne a žiaci 2. stupňa dištančne podľa platného rozvrhu hodín. Rodičia žiakov, ktorí sa vzdelávajú prezenčne, podajú cez Edupage v nedeľu alebo v pondelok ráno Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (už je iba jedno tlačivo;-). Stále platí podmienka negatívneho testu jedného z rodičov.