• ZBER PAPIERA
        • ZBER PAPIERA

        • 17. 9. 2021
        • Dňa 22.9.2021 (streda) sa v ranných hodinách od 7.00 do 8.00 uskutoční v areáli našej školy zber papiera. Papier treba nosiť zbalený, najlepšie odvážený, vytriedený, bez kartónov. Kontajner bude pristavený pravdepodobne celé doobedie, v prípade nutnosti môžete doniesť papier najneskôr do 11.30. Zároveň prebehne súťaž tried v zbere papiera.

      • Stretli sme sa s pápežom Františkom
        • Stretli sme sa s pápežom Františkom

        • 21. 9. 2021
        • V dňoch 12. až 15. septembra 2021 Slovensko privítalo viditeľnú hlavu Cirkvi – pápeža Františka. Počas štyroch dní absolvoval stretnutia s najvyššími predstaviteľmi štátu, zástupcami náboženských obcí, židovskej, rómskej komunity a mladými. Okrem Šaštína, kde slávil svätú omšu, navštívil Bratislavu, Košice a Prešov. Motto tejto návštevy znelo: S Máriou a Jozefom na ceste za Ježišom.

          Na túto výnimočnú a vzácnu udalosť sme sa aj v našej škole pripravovali tak, že od 15. augusta až do príchodu Svätého Otca na Slovensko sme v rámci duchovnej prípravy denne dostávali mailom od KBS myšlienky na uvažovanie a podnety, ktorých autorom je pápež František.

          Od septembra sme sa pred vyučovaním modlili za požehnanie Svätého Otca a jeho cesty na Slovensko a za našu vnímavosť na posolstvo, ktoré nám prinesie. Žiaci si v týždni pred návštevou pápeža vypočuli rozhlasovú reláciu v podaní žiakov 8.ročníka o živote a životných postojoch pápeža Františka.

          Časť nášho pedagogického kolektívu sa v utorok 14. septembra zúčastnila dvoch stretnutí so svätým otcom: v Prešove pri slávení božskej liturgie svätého Jána Zlatoústeho a v ten istý deň podvečer na stretnutí s mládežou v Košiciach na štadióne Lokomotíva. 

          Návšteva Svätého Otca zanechala v nás pocity veľkej radosti, hlboké duchovné zážitky a zároveň množstvo krásnych podnetov na uvažovanie. Pán nám požehnal v tieto dni nádherné počasie, a tak sme sa mohli stretnúť so Svätým Otcom spolu s desaťtisíckami pútnikov. Pápež František požehnal v stredu na svätej omši v Šaštíne-Strážach základný kameň kostola Svätého Jána Pavla II., ktorý plánujú postaviť v Demänovskej Doline. Svätý Otec František na Slovensku svojimi slovami a gestami rozsieval dobro a my sme pozvaní usilovať sa o to, aby to dobro, ktoré rozosial, prinieslo úrodu. Nech nás k tomu inšpiruje aj kompletný súbor jeho príhovorov na Slovensku.