• Atletické majstrovstvá okresu družstiev ZŠ

        • 16. 5. 2024
        • Dňa 16.5.2024 sa v Centre voľného času uskutočnili atletické majstrovstvá. Súťažili 8 členné družstvá chlapcov a dievčat v nasledujúcich disciplínach:
          beh na 60 metrov-800 metrov- 4x60 metrov,
          skok do výšky a skok do diaľky, vrh guľou a hod vortexom.
          V kategórií Skok do výšky chlapci sa na vynikajúcom 2. mieste umiestnil náš žiak 9. ročníka Martin Kurucz.
          GRATULUJEME a ďakujeme všetkým, ktorí skvelo reprezentovali našu školu.

      • Modlitbový deň detí a mládeže za mier a pokoj vo svete
        • Modlitbový deň detí a mládeže za mier a pokoj vo svete

        • 13. 5. 2024
        • Modlitbový deň detí a mládeže za mier a pokoj vo svete pod záštitou Konferencie biskupov Slovenska, organizovalo Rodinné spoločenstvo FATIMA, o.z. a uskutočnil sa v pondelok 13. mája 2024 na 107. výročie zjavení Panny Márie vo Fatime. Svätý Otec František vyhlásil rok 2024 za rok modlitby ako prípravu na Jubilejný rok 2025, ktorého svätá brána sa otvorí už v decembri. Sme pozvaní nanovo oživiť život modlitby vo svojich farnostiach, školách, spoločenstvách i rodinách.

          Zároveň Svätý Otec František vyhlásil aj „Prvý svetový deň detí“, ktorý sa uskutoční 25. a 26. mája v Ríme. Téma prvého ročníka znie: „Hľa, všetko robím nové“. V posolstve deťom sa Svätý Otec dotkol okrem iného aj dôležitosti modlitby:

          “A teraz vám chcem zveriť dôležité tajomstvo: aby ste boli skutočne šťastní, musíte sa modliť, veľa modliť a každý deň, pretože modlitba nás spája priamo s Bohom. Napĺňa naše srdce svetlom a teplom a pomáha nám robiť všetko s dôverou a pokojom.“

          Radi sme sa duchovne spojili aj s touto výzvou Svätého Otca a venovali modlitby aj detí a mládeže našej školy na tento úmysel. Modlitbu ruženca a zasväcujúcu modlitbu k Panne Márii, sme sa modlili počas druhej vyučovacej hodiny v kaplnke sv. Jána Bosca, postupne celá škola. Po každom desiatku udelil pán kaplán Pavol Drdák prítomným kňazské požehnanie.

          Veríme, že spoločným úsilím o znovuobjavenie sily a účinnosti modlitby posvätného ruženca a zasvätenia Panne Márii prispejeme k väčšiemu pokoju v ľudských srdciach a mieru vo svete.

      • Škola v prírode
        • Škola v prírode

        • 3. 5. 2024
        • V dňoch 22. – 26. mája 2024 žiaci 1. – 4. ročníka absolvovali Školu v prírode v Rajeckých Tepliciach. Počas 5 dní sme zažili množstvo zaujímavých výletov a aktivít. Každý deň sme začínali rozcvičkou a rannou modlitbou. Dopoludnia prebiehali vyučovacie bloky s prestávkami, popoludní prebiehali aktivity podľa vopred pripraveného programu.

          V prvý deň sme absolvovali turistickú vychádzku do okolitej prírody spojenú s návštevou ruín zámku Kunerad. Nasledujúce dni sme navštívili obec Čičmany, Slovenský Betlehem v Rajeckej Lesnej ale aj kúpeľné mesto Rajecké Teplice. V stredu sme absolvovali prehliadku farmy. Deti mali možnosť si zajazdiť na koni. V štvrtý deň sme navštívili Rozprávkový les v Nezbudskej Lúčke, kde sme odhaľovali tajomstvá a čaro rozprávok. Okrem turistických vychádzok deti trávili čas pohybovými a hrovými aktivitami, čitateľským maratónom ale aj predviedli aké talenty ukrýva každý z nich. Deti sa vrátili domov zrelaxovaní, obohatení o nové vedomosti a veselé zážitky. 

          Ďakujeme všetkým, ktorí nás podporili, či už vecnými cenami, sladkosťami alebo financiami. Úprimné Pán Boh zaplať! posielame za finančný dar aj pánovi dekanovi Culkovi, vďaka ktorému sme mohli navštíviť okrem iného aj Múzeum v Čičmanoch a Rozprávkový les.  

          Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode .