• Video z lyžiarskeho výcviku
      • Dôležitý oznam!!!
        • Dôležitý oznam!!!

        • 3. 2. 2022
        • Vážení rodičia, milí žiaci,

          na základe rozhodnutia RÚVZ LM 2022/00415-01 sa v sobotu 5.2.2022 skončí karanténne opatrenie pre žiakov našej školy. Od pondelka 7.2.2022  pokračujeme na našej škole v prezenčnom vzdelávaní podľa platného RH.

          Všetci rodičia podajú v nedeľu, resp. v pondelok ráno Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti cez Edupage. Odporúčame zákonným zástupcom, aby svoje deti pred nástupom do školy otestovali (pokiaľ máte domáce Ag samotesty k dispozícii) a zaslali cez Edupage Oznámenie o použití Ag samotestu.

          Do školy môže nastúpiť iba žiak, u ktorého sa za posledných 24 hodín pred nástupom neobjavili klinické príznaky typické pre ochorenie COVID-19. Ak sa u žiaka počas tohto týždňa príznaky objavili, resp. bol pozitívne testovaný, o ukončení jeho izolácie rozhoduje jeho ošetrujúci lekár. Potvrdenie od lekára nepotrebujete, každý rodič pri nástupe svojho dieťaťa do školy predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti cez Edupage, v ktorom prehlasuje, že jeho dieťa nemá príznaky ani nariadenú karanténu či izoláciu.

          ŠKD a obedy sú v prevádzke ako zvyčajne (samozrejme bez premiešavania žiakov). Na obedy sú od pondelka prihlásení všetci stravníci. Ak o obed nemáte záujem alebo žiak do školy nenastúpi, obed si môžete odhlásiť cez internet do piatku do 14.00 alebo v pondelok do 6.30 na t.č. 0903982520. 

          Ďakujeme za pochopenie a Vaše zodpovedné správanie! 

      • Dôležitý oznam !!!
        • Dôležitý oznam !!!

        • 28. 1. 2022
        • Vážení rodičia, milí žiaci,

          na základe rozhodnutia RÚVZ v Liptovskom Mikuláši z dôvodu karanténnych opatrení a z dôvodu zamedzenia ďalšieho šírenia ochorenia COVID 19 bude naša škola od 31.1.2022 do 3.2.2022 zavretá. Všetci žiaci školy budú mať od pondelka až do štvrtka dištančné vzdelávanie cez MS Teams. V piatok 4.2.2002 sú polročné prázdniny. Viac informácii dostanete cez správy Edupage.

      • RecykloHry
        • RecykloHry

        • 19. 1. 2022
        • Milí rodičia a žiaci,

          počas celého šk. roka máte možnosť odovzdať v škole do zberných nádob vyradené alebo nefunkčné drobné elektrospotrebiče, baterky či mobily. Za minulý kalendárny rok sme odovzdali firme Asekol 65 kg elektroodpadu a 12 kg batérií. Ďakujeme, že vám na ochrane životného prostredia záleží. Nezabudnite, že zberné nádoby sú na škole celoročne, nevyhadzujte drobné spotrebiče a baterky do komunálneho odpadu, ale radšej ich odovzdajte v škole.

          V októbri 2021 sme sa zapojili aj do súťaže v zbere mobilných telefónov. Napriek ťažkým podmienkam v súvislosti s pandemickými opatreniami sa  podarilo cez projekt RecykloHry vyzbierať neuveriteľných 26 642 mobilných telefónov! Do zberu sa zapojilo 258 škôl z celého Slovenska. Našej škole sa podarilo vyzbierať 116 starých mobilov! Žiak 1. ročníka, ktorý odovzdal najviac mobilov (19), bude v najbližších dňoch odmenený.  Všetkých žiakom, ktorí aktívne mobilné telefóny zbierali, ďakujeme. Na našom bodovom účte máme už teraz pripísané za mobily body, ktoré môžeme využiť na nákup školských pomôcok, kníh, hračiek, .... Okrem toho sme za zber dostali všetky vydania časopisu Stromáčik za rok 2021 a nákupné poukážky v hodnote 50 € pre koordinátora. Stromáčik poputuje do ŠKD na rozvoj environmentálnych aktivít našich najmladších žiakov a  nákupné poukážky budú využité pre potreby žiakov školy. Do súťaže v zbere mobilov sa plánujeme prihlásiť aj v budúcom školskom roku, takže odkladajte doma staré mobily, budete budúcu jeseň pripravení 📴🌏😉.

      • Vyhodnotenie Vianočného jarmoku
        • Vyhodnotenie Vianočného jarmoku

        • 19. 1. 2022
        • Ďakujeme všetkým, ktorí v adventnom období pred vianočnými sviatkami podporili náš vianočný jarmok nielen dobrým slovom, milým úsmevom ale hlavne výrobkami a finančným príspevkom. Spolu sme tak získali 756,85 €. Peniaze budú použité pre potreby žiakov školy. Všetkým darcom Pán Boh zaplať.

      • Požehnanie tried a Dobrá novina
        • Požehnanie tried a Dobrá novina

        • 18. 1. 2022
        • Našu školu po návrate z vianočných prázdnin  v utorok 11. 1. 2022 požehnal pán kaplán Vladimír Bača. Modlitba požehnania bola prenášaná z riaditeľne cez školský rozhlas. Ostatné priestory školy potom pán kaplán požehnal, pokropil svätenou vodou, incenzoval a na dvere zapísal 20 – C + M + B – 22. Nápis nám bude celý rok pripomínať Božie požehnanie. Vykročme teda s Božou pomocou do nasledujúceho roku 2022. Počas požehnania tried a v nasledujúcich dňoch mohli žiaci prispieť na projekty Dobrej noviny, ktorej motto aktuálneho 27. ročníka bolo: Poďme spolu niečo dobré podniknúť. Vyzbieraný príspevok vo výške 204,50 € sme poslali na účet Dobrej noviny (podrobnosti TU). Nech dobrý Pán odmení Vašu štedrosť.

      • Tetrapaková liga 2022
        • Tetrapaková liga 2022

        • 18. 1. 2022
        • Milí rodičia a žiaci, aj v tomto kalendárnom roku sa naša škola zapája do Tetrapakovej ligy, ktorej sa môžu zúčastniť všetky MŠ a ZŠ v meste. V minulom ročníku tejto súťaže ste poctivo nosili umyté tetrapaky a nazbierali sme skoro 1 kg tetrapakov na žiaka, čím sme získali 7. miesto v súťaži. Ďakujeme, že ste nám pomohli s recykláciou, spolu sme odľhčili planétu o viac ako 110 kg tetrapakov.  

          Cieľom súťaže „Tetrapaková liga“ je aj v tomto roku znižovať množstvo vyprodukovaných tetrapakov - viacvrstvových  kombinovaných obalov zneškodňovaných skládkovaním. Recykláciou je z nich možné vyrábať ďalšie výrobky (tetrapakové dosky, vratné obaly a pod.). Zbierajú sa vypláchnuté obaly, najlepšie rozstihnuté po dĺžke a ukladané na seba (správny postup TU). Vysušené tetrapaky môžete vhodiť kedykoľvek počas roka do BAGu pri bočnom vchode do budovy 1.stupňa.

          Medzi tetrapaky patria:

          - viacvrstvové obaly od mlieka, smotany, ovocných štiav, džúsov a pod.

          Nepatria tu:

          - viacvrstvové obaly od kávy, vreckových polievok, pudingov, práškov, nanukov a pod.

          Za každý odovzdaný tetrapak vopred ďakujeme 👍🌏

      • Požehnanie tried a Dobrá novina
        • Požehnanie tried a Dobrá novina

        • 10. 1. 2022
        • V utorok 11.1.2022 sa uskutoční v našej škole počas vyučovania požehnanie tried a priestorov školy. Požehnávanie tried bude spojené s charitatívnou zbierkou pre projekty Dobrej noviny:  „ Poďme spolu niečo urobiť!“  Vzhľadom na protiepidemiologické opatrenia sme sa tento rok rozhodli Dobrú novinu šíriť netradičným spôsobom. S miestnym ERKOM, kde sa naši žiaci aktívne zapájajú do aktivít, sme sa dohodli na spoločnom zdieľaní videa, ktoré Vás pozývame pozrieť si (pre pozretie videa klikni na odkaz pod príspevkom). Prispieť  na cieľ tohtoročnej Dobrej Noviny môžu žiaci zajtra v škole vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky, ktorá bude putovať  pri požehnávaní tried po celej škole. Podporme spolu verejnú zbierku určenú na podporu humanitárnych a rozvojových projektov v subsaharskej Afrike. Za akúkoľvek finančnú čiastku Vám v mene Afriky vopred ďakujeme.

      • Návrat do škôl od 10. januára 2022
        • Návrat do škôl od 10. januára 2022

        • 7. 1. 2022
        • Vážení rodičia, milí žiaci,

          veľmi sa tešíme, že sa brány škôl opäť otvoria a od 10.1.2022 sa obnoví prezenčné vyučovanie podľa platného RH pre všetkých žiakov. Aby tento stav vydržal čo najdlhšie, pripomíname, že naďalej platia prísne protipandemické opatrenia, ktoré sme povinní rešpektovať a dodržiavať. Stručné organizačné pokyny k návratu do škôl:

          - V nedeľu 9.1.2022 alebo najneskôr v pondelok 10.1.2022 do 8.00 podá rodič elektronicky cez EduPage  písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Toto vyhlásenie rodič pošle po každom prerušení dochádzky žiaka, ktoré trvá viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov). Žiak s príznakmi musí zostať doma.

          - Rodič je povinný zabezpečiť, aby dieťa malo v škole denne 2 čisté respirátory/rúška. Rúško musí nosiť žiak počas celého pobytu v škole.

          - Rodičia, ktorí si objednali a prevzali od školy Ag samotesty, sú povinní pravidelne škole hlásiť každé použitie samotestu (cez EduPage). Minister školstva Vás vyzýva, aby ste žiakov pred nástupom pretestovali a aby sa žiaci v prvých 2 týždňoch po nástupe testovali ideálne 2x do týždňa.

          - Ak je žiak pozitívny na ochorenie COVID – 19 výsledkom akéhokoľvek testovania, rodič túto skutočnosť hlási škole, žiak ostáva v domácej karanténe a ďalej sa riadi pokynmi lekára, prípadne RÚVZ.

          - Všetci stravníci boli hromadne na obed prihlásení, ak Vaše dieťa v pondelok do školy nenastúpi, obed si môžete odhlásiť dnes do 14.00 alebo v pondelok ráno do 6.30 na t.č. 0903 982 520.

          - Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) a so súhlasom riaditeľa. Kontakt so školou odporúčame prednostne elektronickou formou.

          Podrobnosti nájdete v príručke Školský semafor. Upozorňujeme, že je avízovaná jeho aktualizácia, sledujte EduPage, v prípade zmeny Vás budeme informovať.

           V roku 2022 nám všetkým prajeme predovšetkým zdravie, Božie požehnanie a vzájomné porozumenie. 

      • Olympijský odznak všestrannosti 2021/2022
        • Olympijský odznak všestrannosti 2021/2022

        • 14. 12. 2021
        • Žiaci 6. ročníka sa zapojili do projektu olympijský odznak všestrannosti, ktorého hlavnou úlohou bolo pomocou vybraných testov (výdrž v zhybe, člnkový beh 10 x 5 m, hod plnou loptou, ľah sed za 30 s, vytrvalostný beh, skok do diaľky z miesta) zistiť stav ich pohybovej výkonnosti a v konečnom dôsledku prispieť k zberu celoslovenských údajov. 

          Dané testy boli zamerané na pohybovú všestrannosť a žiakom aj učiteľovi TSV z hľadiska prevencie ukázali, čo je potrebné zlepšiť v ich pohybe. Žiakom tieto vybrané disciplíny vo veľkej miere ukázali, aký je všestranný pohybový rozvoj pre bežného človeka, ale aj športovca, dôležitý. 

      • Organizácia vyučovania od 13.12.-17.12.2021
        • Organizácia vyučovania od 13.12.-17.12.2021

        • 10. 12. 2021
        • Na základe rozhodnutia ministra školstva sa žiaci 2.stupňa ZŠ od budúceho týždňa vzdelávajú dištančne a žiaci 1. stupňa prezenčne v škole.

          Žiaci 1. - 4. ročníka sa vzdelávajú ďalej podľa platného RH bez zmien. Bez zmeny je aj fungovanie ŠKD a obedov.

          Žiaci 5. - 9. ročníka sa vzdelávajú dištančne podľa upraveného RH (viď príloha). V tomto týždni nebude prebiehať výučba TSV, VYV, THD, HUV. Predmety OBN, INF a RMK budú prebiehať formou zasielania zadaní cez Edupage. Všetky ostatné hodiny budú prebiehať online cez schôdze v MS Teams. Upozorňujeme, že absolvovanie dištančného vzdelávania je pre žiakov povinné. Ak sa žiak zo závažných dôvodov na online hodine nezúčastní, rodič ho musí ospravedlniť. V opačnom prípade sa jeho neúčasť bude považovať za neospravedlnenú. Hlavným komunikačným nástrojom je pre nás všetkých naďalej Edupage, platforma MS Teams slúži predovšetkým na online výučbu. V tomto prostredí sme sa vzdelávali aj v minulom školskom roku, prihlasovacie údaje máte tie isté, schôdze si nájdete v kalendári. Najjednoduchší spôsob pripojenia sa na schôdzu je práve cez kalendár. V prípade akýchkoľvek problémov s prihlasovaním alebo technických problémov sa neváhajte ozvať triednemu učiteľovi alebo ZRŠ. Obedy majú všetci žiaci 2. stupňa automaticky odhlásené.

          Od 20.12.-7.1.2022 sú na základe rozhodnutia ministra pre všetkých žiakov predĺžené vianočné prázdniny. 

      • Poďakovanie ☕
        • Poďakovanie ☕

        • 9. 12. 2021
        • Milí rodičia a priatelia školy,
          touto cestou sa Vám chceme poďakovať za podporu pri rannej charitatívnej káve. Vypili sme spolu 8,5 litra kávy, 2 litre mlieka a minuli 250 gramov trstinového cukru.
          Spolu sa vyzbieralo neuveriteľných 228,70 eur, ktoré použijeme na podporu aktivít našich žiakov. Ešte raz veľká vďaka 👍.
          Chceme sa však poďakovať ešte jednej, najdôležitejšej osobe, a to MAREKOVI BENIKOVSKÉMU, vlastníkovi AURELICA COFFEE, ktorý nám nezištne uvaril úžasnú kávu. Bez neho by táto naša akcia neprebehla, ešte raz veľká vďaka Marek 😍. Organizačný tím.