• PÁN BOH ZAPLAŤ ...

        • 18. 1. 2021
        • Milí rodičia, žiaci a priatelia našej školy. V decembri 2020 sme si pre Vás pripravili Vianočný jarmok, počas ktorého si naši mladší žiaci mohli kúpiť vianočné dekorácie a drobnosti za symbolické ceny v škole a starší žiaci, rodičia a širšia verejnosť cez online predaj na stránke školy. Za Vašu spoluprácu a podporu Vám srdečne ďakujeme. Vyzbieraných 370€ využijeme na podporu aktivít našich žiakov. Ešte raz PÁN BOH ZAPLAŤ.

      • Dištančné vzdelávanie
        • Dištančné vzdelávanie

        • 15. 1. 2021
        • MŠVVaŠ SR rozhodlo, že dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň. Vyplýva to z pretrvávajúcej zlej epidemiologickej situácie. Naďalej tak platí rozhodnutie ministra školstva z 8.1.2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách. Situácia sa bude opätovne prehodnocovať na budúci týždeň. O zmenách Vás budeme informovať. 

      • Zmena poplatku za ŠKD
        • Informácie k otváraniu škôl

        • 7. 1. 2021
        • Od 11. januára 2021 budú všetky ročníky našej školy pokračovať dištančným spôsobom výučby. S rozvrhom a formou dištančného vyučovania budete oboznámení prostredníctvom správ Edupage najneskôr v piatok 8.1.2021. Predpokladaný nástup žiakov do škôl a podmienky nástupu upravuje MŠVVaŠ SR, 1. stupeň by mal nastúpiť 18. januára 2021 a 2. stupeň 25. januára 2021. Z rozhodnutia ministra sa v tomto šk. roku ruší Testovanie 5 a mení termín Testovania 9, ktoré sa uskutoční 9. júna 2021. Keďže sme v situácii, že sa informácie často menia, prosíme Vás o sledovanie našej stránky a správ Edupage, kde budeme informácie  pravidelne aktualizovať.

      • TERMÍNY PRÁZDNIN
        • TERMÍNY PRÁZDNIN

        • 18. 12. 2020
        • Vianočné prázdniny sa v šk. roku 2020/2021 uskutočnia v termíne od 21. decembra 2020 (pondelok) do 8. januára 2021 (piatok). Počas prázdnin neprebieha prezenčné ani dištančné vzdelávanie. Predpokladaný nástup žiakov do školy je 11. januára 2021 (pondelok). Prvý januárový týždeň sledujte stránku školy a Edupage, o priebehu a podmienkach nástupu žiakov do školy Vás budeme informovať.

      • Pán je blízko. Radujme sa!
        • Pán je blízko. Radujme sa!

        • 3. 12. 2020
        • Aj počas tohtoročného adventu prežívame so žiakmi prípravu čakania na príchod Pána Ježiša počúvaním Božieho slova, modlitbou pri adventnom venci či inými rôznymi aktivitami.

          So štvrtákmi si každý deň ráno prečítame a vysvetlíme evanjelium daného dňa. Na každý deň je pripravená úloha, predsavzatie alebo modlitba, pomocou ktorých deti hlbšie vniknú do prežívania adventného obdobia ako času nadviazania hlbšieho vzťahu s Ježišom a formovania svojho kresťanského charakteru. Do pripravenej knižky si vlepia nálepku s obrázkom evanjeliového príbehu. 

          S tretiakmi si denne čítame príbehy z histórie rodokmeňu stromu Jesseho a tak odhaľujeme minulosť svojej večnej – Božej – rodiny. V príbehoch spoznávame rozhádaných príbuzných, súperiacich bratov, milujúcich rodičov a smutné aj radostné príbehy rodín. Zo spíleného pňa Jesseho stromu vyrástol neuveriteľný zázračný výhonok – touto vetvičkou nádeje nového začiatku, novej slobody – bol Ježiš.   

          S prvákmi a druhákmi spoznávame symboliku adventného venca a kreatívne vytvárame jeho podobizeň, zoznamujeme sa s významom adventu ako radostného očakávania. Pri čakaní nám pomáhajú adventné kalendáre ako forma povzbudenia a prejavu štedrosti.

      • VŠETKOVEDKO
        • VŠETKOVEDKO

        • 1. 12. 2020
        • 1. decembra 2020 si niektorí druháci, tretiaci a štvrtáci zmerali sily, kto z nich je najmúdrejší medzi najbystrejšími. Komu sa podarí svojím výkonom ukázať, že rozumie svetu okolo nás, právom získa titul VŠETKOVEDKO.

          Či boli úspešní sa dozvedia už 21. decembra.

      • Začíname Advent – S Božím Slovom čakáme na Ježiša
        • Začíname Advent – S Božím Slovom čakáme na Ježiša

        • 30. 11. 2020
        • Začali sme prežívať Adventné obdobie.  Adventné obdobie je časom nábožného a radostného čakania na Vianoce, kedy si pripomíname prvý príchod Božieho Syna medzi ľudí a tiež očakávame druhý Kristov príchod.

          Symbolom adventu je u kresťanov adventný veniec. V pondelok 30. novembra 2020 adventné vence pre každú triedu požehnal pán kaplán Jozef Marhefka. Požehnal ich v riaditeľni školy, odkiaľ sa táto pobožnosť prenášala školským rozhlasom do ostatných tried.

          Pripomeňme si symboliku adventného venca:

          Adventný veniec je okrúhly. To nám pripomína večnosť i samotného Boha. Pretože ako kruh nemá začiatok ani koniec, tak ani večnosť a ani Boh nemá začiatok ani koniec. Kruh nám tiež pripomína spoločenstvo veriacich zhromaždených okolo Pánovho stola. Rovnako aj rodinu, ktorá sa zhromaždí okolo stola či adventného venca k modlitbe.

          Zelené vetvičky, ktoré tvoria základ venca, napriek tomu, že vonku je zima,  znakom nádeje, že bude znova teplo a príroda znova ožije. Pre nás sú znakom nádeje na nový život, ktorý nám prináša Ježiš svojim príchodom na svet.

          Štyri sviece predstavujú štyri nedele počas adventu. Každú nedeľu pribudne na venci ďalšia horiaca svieca a tým aj viac svetla. Rovnako by malo pribudnúť svetlo aj v našich rodinách, v našich životoch, lebo sa pomaly blížime ku Kristovi – Svetlu sveta. Každá svieca má svoje pomenovanie: prvá svieca je nádej, druhá je mier, tretia radosť a štvrtá svieca je láska. Našimi modlitbami a dobrými skutkami môžeme počas adventu spolu s Ježišom aj my vniesť viacej svetla – viac nádeje, mieru, radosti a lásky do tohto sveta, do našich rodín.

          Fialová farba (napr.: stuha, sviece) na adventom venci nám pripomína, že čas adventu máme prežiť v konaní dobra, stíšenia sa a pokánia. Pokánie je podmienkou, aby sme zanechali starý hriešny štýl života a začali žiť nový život s narodeným Ježišom.

          Nech nám tieto riadky pomôžu pochopiť, že adventný veniec nie je len dekoráciou, ale nesie v sebe hlboký duchovný význam, ktorý nám má pomôcť nábožne prežiť Adventné obdobie a dobre sa pripraviť na príchod Krista.  Prežime pri ňom požehnané chvíle stretnutia s Pánom pri modlitbe, pri čítaní Svätého Písma, pri rozhovore s rodinou.

          (podľa www.faralm.sk)

        • Oznam

        • 30. 11. 2020
        • Od 1.12. 2020 začína žiakom 2. ročníka prezenčné vyučovanie. Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa podávajú rodičia cez Edupage. 

        • Oznam pre žiakov a rodičov 2. triedy

        • 23. 11. 2020
        • Z dôvodu pozitívne testovanej zamestnankyne antigénovým testom ostávajú po konzultácii s RÚVZ v LM  žiaci 2. triedy v domácej karanténe do 30. 11. 2020. 

          Prezenčné vyučovanie začne 1. 12.2020.

          Ak by sa u niektorého zo žiakov objavili príznaky typické pre toto ochorenie je potrebné bezodkladne kontaktovať Regionálny úrad verejného zdravotníctva a Vášho všeobecného lekára pre deti a dorast.  

          Vzdelávanie žiakov bude od zajtra 24. 11. 2020 (utorok) prebiehať dištančnou formou cez Edupage, podrobné pokyny Vám podá triedna učiteľka v priebehu dnešného dňa.

          Žiaci budú z obedov hromadne odhlásení.

        • Dôležitý oznam

        • 22. 11. 2020
        • Dňa 23.11.2020 - pondelok - udeľujem riaditeľské voľno žiakom 2. triedy z dôvodu podozrenia na ochorenie Covid-19.

          Bližšie informácie Vám poskytneme v priebehu dňa 23. 11. 2020 na základe pokynov RÚVZ.

          Žiaci budú zo stravy odhlásení. 

          Prosím Vás o pochopenie a trpezlivosť.

          Mgr. Adriana Chrapčiaková

          riaditeľka školy

      • Organizácia a podmienky vyučovania od 3.11. – 27. 11. 2020
        • Organizácia a podmienky vyučovania od 3.11. – 27. 11. 2020

        • 2. 11. 2020
        • Počas mesiaca november, kedy je na základe rozhodnutia ministra školstva č. 2020/17949:1-A1810 zo dňa 23.10. 2020 nariadené dištančné vzdelávanie pre žiakov 2. stupňa ZŠ, sa budú všetci žiaci školy vzdelávať podľa rozvrhu, ktorý  bude platný do 27.11.2020 alebo do odvolania (viď príloha RH).  Rozvrh bol vypracovaný na základe Metodického usmernenia ministra tak, aby bol zabezpečený čo najefektívnejší prístup všetkých žiakov k vzdelávaniu. Pôvodný rozvrh hodín je v tomto období neplatný.  

          Prezenčné vyučovanie pre žiakov 1. – 4. ročníka bude prebiehať podľa tohto rozvrhu v škole. Pre týchto žiakov je k dispozícii stravovanie a ŠKD v čase od 7.00 – 15.00. Pre všetkých stále platí povinnosť nosiť rúška po celý čas pobytu v škole.

          Dňa 3. 11. 2020 je potrebné doniesť do školy aktualizované Vyhlásenie o bezinfekčnosti.

          Dištančné vzdelávanie bude prebiehať formou online hodín a samostatnej práce žiakov na zadaniach. Hlavný komunikačný kanál a centrum všetkých informácií a pokynov je pre všetkých Edupage. Cestu k online hodine si vždy nájdete v TK, online hodiny prebiehajú cez ZOOM alebo WEBEX. Okrem toho budete pracovať aj cez ALF-a a aplikáciu WocaBee.  Postupujte vždy podľa pokynov vyučujúcich. Hodiny budú začínať tak ako keď sme v škole, budú  však trvať 40 minút.  Na online hodinách sa zúčastňujú všetci žiaci povinne, ak sa nemôžeš na hodine zúčastniť, musíš sa ospravedlniť a učivo si dobrať. Ak sa opakovane  zo subjektívnych dôvodov bez ospravedlnenia  nezúčastníš na online hodine, bude ti zapísaná vymeškaná hodina.  Ak máš technické alebo iné problémy s dištančným vzdelávaním, komunikuj  s triednym učiteľom. Triedny učiteľ si spolu s vami nastaví podrobné pravidlá správania sa počas dištančného vzdelávania a čas stretávania sa na online triednických hodinách.  Pri posielaní zadaných úloh na kontrolu  dodržujte vždy pokyny vyučujúcich (čas, miesto, forma odovzdania).  V prostredí Edupage vkladaj svoje vypracovanie dú priamo k úlohe (pozri návody na help.edupage.org). Počas dištančného vzdelávanie budete od vyučujúcich dostávať spätnú väzbu, slovné hodnotenie  i známky.

          Vopred Vám ďakujeme za zodpovedný prístup.

          V prípade zmeny Vás budeme informovať.

          Vedenie školy

        • OZNAM

        • 26. 10. 2020
        • Od 27. 10. 2020 otvárame už aj 2. a 4. triedu.

          Žiaci 2. a 4. ročníka do školy nastúpia  27. 10. 2020 (utorok). Každý žiak musí mať minimálne 2 rúška, rúško je povinné nosiť počas celého pobytu v škole (aj v triede).

          Počas ranného zdravotného filtra musia všetci žiaci odovzdať vyplnené tlačivo – Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. TU

          Rozvrh žiakov bude prispôsobený podľa aktuálnej situácie. Rozvrh hodín na utorok 27.10.2020

          Obedy majú žiaci prihlásené.

          ŠKD zostáva naďalej v prevádzke od 7. 00 ráno do 15. 00 popoludní.

        • JESENNÉ PRÁZDNINY – ZMENA a RIADITEĽSKÉ VOĽNO

        • 23. 10. 2020
        • Jesenné prázdniny, ktoré mali byť 29. a 30. októbra sa presúvajú na 30. októbra a 2. novembra 2020.

          Ide o piatok a pondelok, z dôvodu plošného testovanie. Okrem toho pribudnú nové prázdniny, a  to v piatok 6. novembra 2020 a v pondelok 9. novembra 2020 – z rovnakého dôvodu.

           

          Dňa 29.10.2020 - štvrtok - udeľujem riaditeľské voľno žiakom celej školy z dôvodu

          rekonštrukcia internetovej siete, ktorá bola dlhodobo plánovaná pred zmenou termínu prázdnin.

           

          V týchto dňoch - 29. 10., 30.10., 2.11., 6.11. a 9.11.2020 nebude prebiehať prezenčné ani dištančné vzdelávanie.

        • OZNAM pre žiakov 1. stupňa

        • 23. 10. 2020
        • Prevádzka školy pre žiakov I. stupňa ZŠ bude prebiehať naďalej.

          V pondelok 26. 10. 2020 nastúpia do školy žiaci 1. a 3. ročníka, žiaci 2. a 4. ročníka v pondelok ešte zostávajú na dištančnom vzdelávaní.

          ŠKD bude od 7.00 – 15.00, obedy majú žiaci 1. a 3. ročníka prihlásené.

          Rozvrh hodín pre žiakom bude upravený, rozvrh na pondelok 26.10. 2020 .

        • OZNAM pre žiakov 2. stupňa - prechod na dištančné vzdelávanie

        • 23. 10. 2020
        • Od 26.10.2020 prechádzajú žiaci II. st. ZŠ nariadením ministra školstva na dištančné vzdelávanie (pravdepodobne do 27.11.2020).
          Rozvrh hodín pre žiakom bude upravený, rozvrh na pondelok 26.10. 2020 TU.
          Žiaci II. stupňa budú z obedov odhlásení.
          Ďalšie informácie Vám prinesieme v najbližších dňoch.
          Nezabudnite pravidelne sledovať EduPage.
          Ďakujeme za porozumenie.

        • OZNAM

        • 21. 10. 2020
        • Od 22. 10. 2020 otvárame ďalšiu triedu a to pre žiakov 5. ročníka.

          Žiaci 5. ročníka do školy nastupujú 22. 10. 2020 (štvrtok). Každý žiak musí mať minimálne 2 rúška, rúško je povinné nosiť celý čas počas pobytu v škole. Počas ranného zdravotného filtra musia všetci žiaci odovzdať vyplnené tlačivo – Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.TU

          ŠKD zostáva naďalej v prevádzke od 7. 00 ráno do 15. 00 popoludní. Obedy majú žiaci prihlásené.

          Rozvrh žiakov bude naďalej zverejňovaný denne podľa aktuálnej situácie. Rozvrh hodín na štvrtok 22.10.2020

          Prezenčne sa teda učia žiaci 1., 3. a 5. ročníka. Žiaci ostatných tried sa naďalej budú vzdelávať dištančne. Predbežná dĺžka dištančného vzdelávania je do 26. 10. 2020.