• Skvelko - sada pomôcok na nový školský rok
        • Skvelko - sada pomôcok na nový školský rok

        • 27. 5. 2020
        • Vážení rodičia!

          vzhľadom na danú situáciu sme pre Vás pripravili možnosť objednania pomôcok pre školský rok 2020/2021  cez internet. Kúpiť pomôcky touto cestou nie je povinné. Zoznam pomôcok bude zverejnený v lete, pomôcky si môžete kúpiť aj potom v hociktorom papierníctve. Je to na Vašom rozhodnutí. 

          Ako nakúpiť školské pomôcky z pohodlia domova?

          1. Kliknite na odkaz: www.daffer.sk/17314, zobrazí sa Vám na internete naša škola a všetky zoznamy.

          2. Zo zoznamu si jednoducho vyberiete odporúčanú sadu pre daný ročník, ktorý bude Vaše dieťa od septembra navštevovať. (Pri vytváraní zoznamov sme s firmou Daffer spolupracovali, je tam iba to, čo budete reálne budúci rok potrebovať.)

          3. V odporúčanej sade môžete robiť zmeny, a to pridať pomôcky alebo odobrať, ak Vám zvýšili z minulého roka. Niektoré položky si nemusíte objednávať vôbec, ak si ich chcete zabezpečiť inde.

          4. Pomôcky si môžete dať poslať domov alebo do školy. Pri objednávke do 31.7.2020 môžete mať dopravu zadarmo, ak si dáte balíček poslať do školy. Balíček bude dodaný do školy posledný augustový týždeň a v septembri si ho preberiete od triedneho učiteľa.

      • Hodnotenie v druhom polroku školského roka 2019/2020
        • Hodnotenie v druhom polroku školského roka 2019/2020

        • 25. 5. 2020
        • Riaditeľka školy na základe „Usmernenia na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020“ rozhodla o zásadách a spôsobe hodnotenia v druhom polroku šk. roka 2019/2020.

          Zásady hodnotenia:

          1. Priebežné hodnotenie sa počas prerušeného vyučovania v školách nerealizuje formou klasifikácie. Toto hodnotenie má individualizovaný a motivačný charakter, zohľadňuje vekové a individuálne osobitosti žiaka, sebahodnotenie (pomenovať žiakom chyby, ktoré robia a navrhnúť postup pri ich odstraňovaní).

          2. Pri priebežnom aj záverečnom hodnotení sa prihliada predovšetkým na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania.

          3. Riaditeľka školy určila po prerokovaní s pedagogickou radou, radou školy a zriaďovateľom školy  nehodnotenie tých predmetov, ktoré pôvodne boli hodnotené, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetu.

          4. V rámci záverečného hodnotenia bude využité kombinované hodnotenie (klasifikácia a slovné hodnotenie) v rámci tried a rôznych vyučovacích predmetov.

          5. V prvom ročníku bude hodnotenie všetkých predmetov realizované formou slovného hodnotenia.

          6. Na 2. stupni pre postup do vyššieho ročníka v čase mimoriadnej situácie je možné určiť preskúšanie u tých žiakov, ktorí zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania. Preskúšanie sa uskutoční najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v škole alebo do 31. 08. 2020. O preskúšaní rozhodne pedagogická rada. Taktiež žiaci 2. stupňa, ktorí v 1. polroku dostali známku nedostatočnú z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní, môžu absolvovať komisionálne skúšky najneskôr do 31. 08. 2020.

          7. Pri záverečnom hodnotení sa budeme riadiť „Usmernením na hodnotenie žiakov ZŠ v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020“ zo dňa 20. 04. 2020, ktoré vydalo Ministerstvo školstva.

      • Otvorenie základných škôl
        • Otvorenie základných škôl

        • 19. 5. 2020
        • Vážení rodičia, 

          vláda SR rozhodla o možnosti otvorenia škôl pre žiakov 1. - 5. ročníka od 1. 6. 2020. Otvorenie škôl bude prebiehať na báze dobrovoľnosti, to znamená, že rodičia nebudú mať povinnosť umiestniť deti do školy ako počas bežného vyučovania. V škole sa pripravujeme na túto situáciu a na základe usmernení potrebujeme čo najskôr zistiť predbežný záujem o umiestnenie Vášho dieťaťa do základnej školy. Záujem zisťujeme cez anketu na Edupage, odpovede je potrebné zaslať najneskôr do štvrtku 21. 5. 2020 do 12.00 hod.

          Žiaci 6. – 9. ročníka budú pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

          Všetky dôležité informácie nájdete na stránke www.ucimenadialku.sk.

           

          Informácie na stránke budeme pravidelne aktualizovať.

        • Hodnotenie predmetov

        • 30. 4. 2020
        • Vážení rodičia, milí žiaci,

          na základe usmernenia Ministerstva školstva SR máme povinnosť oznámiť Vám nehodnotenie tých predmetov, ktoré pôvodne boli hodnotené, avšak podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele predmetu kvalitnou/plnohodnotnou realizáciou.

          Po konzultácii s pedagógmi Vám oznamujeme, že absolvoval / neabsolvoval namiesto hodnotenia bude na vysvedčení v druhom polroku z týchto predmetov:

               2. až  4.ročník

          Hudobná výchova

          Výtvarná výchova

          Telesná a športová výchova

          Pracovné vyučovanie

          Informatika

          Rímskokatolícke náboženstvo

               5. až 9.ročník

          Hudobná výchova

          Výtvarná výchova

          Telesná a športová výchova

          Technika

          Občianska náuka

          Rímskokatolícke náboženstvo

           

          Absolvoval - aktívna práca v období pred karanténou a tiež aktívna práca pri vypracovaní úloh zadaných v rámci dištančného vzdelávania, t. j. žiak pracuje na zadaných úlohách, komunikuje s vyučujúcim, odstraňuje nedostatky, snaží sa.

          Neabsolvoval – v prípade, že žiak ani pred karanténou nepracoval a ani počas karantény nie je od žiaka žiadna spätná väzba.

          V prvom ročníku sa v čase mimoriadnej situácie priebežné aj záverečné hodnotenie realizuje formou slovného hodnotenia.

          spôsobe hodnotenia ostatných vyučovacích predmetov (známkou alebo slovne) Vás budeme informovať.

           

      • Zápis do 1. ročníka 2020/2021
        • Zápis do 1. ročníka 2020/2021

        • 27. 3. 2020
        • Vážení rodičia budúcich prváčikov,

          zápis do 1. ročníka sa mal konať v dňoch 16. - 17. apríla 2020 od 13,30 hod. do 17,00 hod.

          Z dôvodu vzniknutej situácie - šírenia koronavírusu COVID-19 sa nedá dodržať termín ZÁPISU a zápis sa bude konať bez osobnej prítomnosti budúcich žiakov.

          Ak ste sa rozhodli zapísať svoje dieťa do našej školy, vyplňte elektronickú prihlášku, najneskôr do 30. 04. 2020. Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

          Vám rodičia, ktorí ste sa rozhodli zapísať dieťa do našej školy, vyslovujeme svoje úprimné ďakujeme. Veríme, že vzájomnou spoluprácou dosiahneme spoločné ciele.

          V prípade otázok neváhajte a kontaktujte nás.

      • Poukázanie 2% zaplatenej dane z príjmu
        • Poukázanie 2% zaplatenej dane z príjmu

        • 11. 2. 2020
        • Milí rodičia,

          tak ako každý rok, aj teraz máte možnosť rozhodnúť o poukázaní 2 % zaplatenej dane z príjmu.

          Ak ste sa rozhodli, že poukážete túto sumu v prospech našej školy, môžete použiť priložený formulár, a to v prípade, že ste zamestnaný. Ak chcete prijímateľovi oznámiť, že ste mu zaslali svoje 2 %, zaškrtnite v tlačive príslušný súhlas so zaslaním údajov. Vyhlásenie spolu s Potvrdením o zaplatení dane, ktoré Vám vystaví zamestnávateľ, doručte do 30.4.2020 na daňový úrad podľa Vášho bydliska.

          Ak podávate daňové priznanie ako fyzická alebo právnická osoba, použite uvedené údaje na vyplnenie príslušnej časti daňového priznania.

          Za podporu Vám ďakujeme!

          ZŠ A. Pavla

          SRRZ-Rodičovské združenie pri ZŠ A. Pavla

      • OZNAM
        • OZNAM

        • 27. 3. 2020
        • Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 v nadväznosti na prerušenie od 16. marca 2020 do 29. marca 2020 prerušuje aj naďalej vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 30. marca 2020 do odvolania.

          Toto obdobie nie je obdobím školských prázdnin, ide o osobitný režim preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia ochorenia COVID-19. Škola zabezpečuje samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

          Ďalší harmonogram školského roka bude závisieť od epidemiologického vývoja a od rozhodnutia Ústredného krízového štábu. Minister určil nové termíny podávania žiadostí o prijatie žiakov do školy, zápisov do základnej školy, podávania prihlášok na stredné školy, prijímacích skúšok na stredné školy a iné. Dôležité termíny nájdete po kliknutí na odkaz. Viac info  na www.ucimenadialku.sk.

        • Informácia pre rodičov o fungovaní CPPPaP Lipt. Mikuláš

        • 27. 3. 2020
        • Odborní zamestnanci  Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Liptovskom Mikuláši sú Vám k dispozícii aj v týchto ťažkých dňoch a preto pre vás pridali do menu na ich webovej stránke www.cpppaplm.com,  novú záložku pod názvom "ZVLÁDNEME  TO SPOLU". Tu budú  priebežne  vkladať informácie pre vás, ako zvládnuť takúto situáciu, ale aj pracovné listy pre vaše deti. Nie len to,  na stránke nájdete aj ďalšie nové zložky ako sú logopédia, KBT koronavírusu, relaxácia pre rodičov a deti.

          Taktiež vytvorili fc. stránku pod názvom centrum okoličné

          Na tejto stránke ich môžete kontaktovať na uvedené telefónne čísla alebo e-mailové adresy.

          Sú tu pre vás:

          telefonickou formou v čase od 07:00 do 12:00 hod. (044/5525021; 0901707526)

          alebo

          e- mailovou formou, alebo cez web stránku zariadenia - každý pracovný deň do 15:00 hod ppplm@stonline

          alebo  e-mailom na konkrétneho potrebného zamestnanca:

          frajtova@cpppaplm.com, hlavajova@cpppaplm.com, oskova@cpppaplm.com, janaglutova@cpppaplm.com, cedzova@cppppaplm.com, nedelkova@cpppaplm.com, dziakova@cpppaplm.com, adamkovicova@cpppaplm.com, magerciakova@cpppaplm.com, slovik@cpppaplm.com, lukacova@cpppaplm.com, hucikova@cpppaplm.com)

          Priestory CPPPaP sú   pre verejnosť, návštevy a pohyb cudzích osôb  ZATVORENÉ!

           

        • OZNAM PRE ŽIAKOV A RODIČOV !

        • 13. 3. 2020
        • Rozhodnutie zatvoriť školy sa dotkne všetkých činností každodenného života nás všetkých. Preto Vás prosíme, aby ste opatrenia brali vážne, dodržiavali pokyny krízového režimu a venovali čas aj učeniu podľa pridelených úloh učiteľmi.

          -  Karanténa z dôvodu šírenia ochorenia koronavírusu znamená, že všetci žiaci našej školy budú v domácej izolácii. Na základe nariadenia je zakázané navzájom sa stretávať v bydliskách, alebo mimo domu (parky, obchodné centrá, ihriská, aquaparky, lyžiarske strediská a pod.). Počas dopoludnia sa žiaci majú venovať individuálnemu vzdelávaniu v domácom prostredí, podľa pokynov vyučujúcich.

          - Vyučovanie bude prebiehať cez internet. Obmedzenie vyučovania v školách nie sú prázdniny. Prosíme žiakov a rodičov, aby od pondelka 16. 3. 2020 komunikovali s vyučujúcimi cez internet (EduPage, Office 365, emaily, elearning programy a pod.). Žiaci sú povinní plniť zadané úlohy podľa pokynov vyučujúcich.

          - Vyučovanie by malo začať 30. 3. 2020 (pondelok). Pravidelne sledujte stránku školy, prostredníctvom ktorej Vám dáme vedieť všetko potrebné. 

          Vážení rodičia, milí žiaci, žiadame Vás, aby ste dôsledne dodržiavali tieto pokyny a zmysluplne vypĺňali čas tak, aby sa doma žiaci nenudili a nevyhľadávali iné spôsoby na trávenie voľného času, ktoré nie sú vhodné počas karantény.

           

        • Dôležitý oznam!

        • 12. 3. 2020
        • Vážení rodičia a žiaci,

          od pondelka, 16. marca 2020,  sú na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu na území Slovenska zatvorené všetky školy, minimálne do piatka 27. marca 2020.

          Zajtra, 13. marca 2020, bude vyučovanie prebiehať podľa rozvrhu ale v skrátenom režime:

          ročníky 1 – 4 sa budú učiť 4 vyučovacie hodiny (do 11.30),

          ročníky 5 – 9 sa budú učiť 5 vyučovacích hodín (do 12.20).

          Obedy v školskej výdajnej jedálni a školský klub budú ako zvyčajne.

        • Koronavírus COVID-19

        • 9. 3. 2020
        • Ministerstvo školstva vydalo druhé usmernenie v súvislosti so šírením koronavírusu.

          V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy. Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

          https://www.minedu.sk/ministerstvo-skolstva-vydalo-druhe-usmernenie-v-suvislosti-so-sirenim-koronavirusu/

        • DUCHOVNÁ OBNOVA ŽIAKOV

        • 3. 3. 2020
        • V priebehu zimy sa žiaci 7., 8., a 9. ročníka zúčastnili duchovnej obnovy v Diecéznom centre mládeže vo Važci, kde mohli uvažovať o tom, či jestvuje Boh a keď áno, tak prečo a ako s ním rozvíjať svoj vzťah. Program obnovy bol vždy veľmi pestrý, popri modlitbe, sv. omši a prednáškach sme sa stihli aj niečo zahrať, či zažiť akčné dynamické aktivity. Ďakujeme DCM Premeny vo Važci za ich ochotné srdcia, s ktorými nám slúžili.

        • MISIA KAKUMA - TEHLIČKA 2020

        • 21. 2. 2020
        • Aj tento rok sa počas pôstneho obdobia zapájame do verejnej zbierky TEHLIČKA 2020, ktorú organizuje občianske združenie SAVIO.

          Témou je:  Nedovoľme, aby šancu na lepší život zaplavila voda.

          K tejto výzve sa pridávame aj my v čase od 26. marca do 15. apríla 2020. V škole si môžete sa 0,50 € zakúpiť symbolickú tehličku. Vyzbierané finančné prostriedky pomôžu zabezpečiť presťahovanie najväčšej odbornej školy v utečeneckom tábore Kakuma, región Turkana na severe Kene, na bezpečnejšie miesto. Doterajšie miesto bolo opakovane zaplavené tunajšou riekou. Viac sa dozviete na www.savio.sk a na www.facebook.com/SAVIOoz.

        • Umelecké stvárnenie betlehemskej udalosti

        • 21. 2. 2020
        • K najkrajším sviatkom roka – Vianociam - pripravilo Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku výstavu pod názvom Betlehemy, ktorá sa konala v termíne od 9.12.2019 do 17.1.2020. Zapojili sme sa do ich výzvy na spoluprácu pri realizácii výstavy. Cieľom výstavy bolo prezentovať betlehemy zo zbierkového fondu Liptovského múzea a tiež súčasné umelecké stvárnenie a vnímanie betlehemskej udalosti našimi deťmi.

          V školskom klube detí sme vyrobili papierový 3D Betlehem, ktorý bol vystavený v Národopisnom múzeu v Liptovskom Hrádku počas trvania výstavy. Nami vyrobený betlehem sa páčil a my sme boli zaň ocenení výtvarnými potrebami. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

        • Medzinárodný deň materinského jazyka

        • 20. 2. 2020
        • Milí žiaci a rodičia, poznáte hru SCRABBLE? Ak by ste v zápale hry vyskladali takto slovo „KOR-i-TNAČKA“, vašu pani učiteľku slovenčiny by rozbolela hlava a milá korytnačka, by opustila svoj pancier... A práve preto, aby sme predišli takýmto omylom, je 21. február uznaný  ako  Svetový deň materinského jazyka. Jeho cieľom je poznávanie a zvyšovanie ovládania materinských jazykov na celom svete. My sme si tento deň pripomenuli rozhlasovou reláciou, v ktorej sme si povedali základné fakty o vzniku a vývine našej ľúbeznej slovenčiny. Počas týždňa sme na hodinách čítania a literatúry súťažili a zdokonaľovali sa v slovenčine hraním hry Scrabble. Povinnou výbavou bol pri hre slovník slovenského pravopisu. Hru spoznali aj žiaci, ktorí o nej dovtedy ani nepočuli a väčšine sa zapáčila. Čo takto zahrať si aj doma? :-)

      • Karneval
        • Karneval

        • 20. 2. 2020
        • V stredu 19.2.2020 sme si vyhodili na KARNEVALE z kopýtka a vytancovali sme si – poniektorí všetkých 8 nôh. Ako je to možné? Mali sme tu okrem iných kostým pavúka a v partii zabávajúcich sa tvorov ste mohli naraziť na niekoľko zvieratiek, princezničiek, hokejistov, spevákov a iných pôsobivých „tvorov“ . Zmerali sme si sily a šikovnosť v rôznych zábavných disciplínach a pochopili sme, že aj pavúk, mucha a tiger vedia „nezjesť sa navzájom“, ale spojiť svoje sily a prejaviť  tímového ducha.

          Odmenou nám všetkým bola dobrá nálada a množstvo spoločných, pestrých zážitkov, o ktoré sa s vami radi podelíme v našej fotogalérií.

      • Svätosť je cesta Domov - do Neba
        • Svätosť je cesta Domov - do Neba

        • 12. 2. 2020
        • Posledný januárový deň bol nielen polčasom aktuálneho školského roku, ale pre našu školu to bol sviatočný čas. Prežívali sme sviatok patróna našej kaplnky – svätého Jána Bosca.

          Odpustovú svätú omšu slúžil pán farár Michal Holík, správca farnosti Lokca, ktorý pôsobil v našej farnosti, aj v našej škole v rokoch 2016 – 2019.

          V homílii poukázal na svätosť don Bosca a jeho úsilie nielen dosiahnuť svätosť, ale aj vzbudiť túžbu po svätosti u chlapcov, o ktorých sa staral. Svätosť nazval cestou Domov, do Nebeskej vlasti, do neba. Je normálne túžiť po nebi.

          Ak sa chceme dostať do cieľa svojej cesty, musíme nastúpiť na správny autobus.

          Ján Bosco nám na cestu do neba ponúka štyri autobusy:

          1. autobus je úcta k Panne Márii
          2. autobus sú sviatosti, zvlášť svätá spoveď a sväté prijímanie
          3. autobus je činnosť, konanie dobra a záľuby, ktoré sú opakom nudy a záhaľky
          4. autobus je svätenie nedele a sviatkov

          Túžiť po nebi je normálne, je to cesta domov, tak využime na túto cestu Don Boscovu ponuku štyroch autobusov.